Overslaan en ga direct naar de inhoud

ERA Notarissen

Hét vrouwelijke notariskantoor in Leeuwarden

Vraag van de klant

Een nieuwe naam en uiterlijk voor het enige vrouwelijke notariskantoor in Leeuwarden! Eigenaren en notarissen Shinta de Haan en Madleen Kulhan vroegen ons om een nieuwe naam en huisstijl voor hun notariskantoor te creëren. Het kantoor was toe aan een nieuwe identiteit na de overname van Notariskantoor Postma in 2021.

We zijn gestart met een strategische sessie waaruit de naam ERA is ontstaan. ERA is in het Latijns een meisjesnaam, passend bij het vrouwelijke notariskantoor. Daarnaast betekent de naam van het notariskantoor volgens de Van Dale: tijdperk. Een tijdperk staat voor een periode van kenmerkende ontwikkelingen of gebeurtenissen. Een periode waarin een notaris mensen als vertrouwenspersoon en adviseur bij kan staan. Mensen krijgen in hun gehele leven meermaals te maken met een notaris. Wanneer je gaat samenwonen, een huis koopt, kinderen krijgt, een erfenis ontvangt, maar ook wanneer je een erfenis moet regelen. Ook ondernemers krijgen te maken met een notaris als ze een bedrijf starten, willen overnemen of misschien wel willen verkopen. Het zijn allemaal momenten/fasen waarbij je langs de notaris gaat. 

Het resultaat:

De wens qua uitstraling was rust en rechtszekerheid. In het logo is een maansikkel verwerkt. Want ook de maan kent verschillende fasen die symbool staan voor het leven. Nieuwe maan, eerste kwartier, volle maan, laatste kwartier. De maansikkel vormt tevens een patroon en watermerk die terug is te zien in de verschillende uitwerkingen.

De naam en nieuwe huisstijl hebben we consistent doorgevoerd in een nieuwe website, uitingen voor onder andere social media content en diverse offline uitingen zoals briefpapier, presentatiemappen en vlaggen.